Bahan A (untuk pastry)
125 gm butter
60gm gula aising
1 biji telur ( gred b )
240 gm tpung gandum
Bahan B (untuk cheese filling)
250 gm cream cheese
50 gm gula aising
20 gm butter dicairkan
1/2 sudu jus lemon
Blueberry pie filling
Cara :
1.Panaskan ketuhar pada suhu 8 oC
2.Untuk Pastry:-
Pukul butter & gula aising hingga kembang. Masuk telur dan pukul lagi.
Masukkan tepung dan uli hingga menjadi doh.
Setelah menjadi doh masukkan ke dalam bekas tart kemas2.
Bakar pada suhu 180 oC for 15-20min.Biar sejuk..
keluarkan dari acuan setelah sejuk.
3.Untuk Filling :-
Pukul cream cheese, butter, gula aising hingga kembang.
Akhir sekali campurkan telur dan jus lemon.pukul lagi
4.Sendukkan filling tadi ke dalam piping beg & pipekn ke dalam doh tart pastry yang telah dibakar tadi.Hiaskan dengan blueberry pie filling diatasnya dan bakar selama 10 min shj pd suhu 180 oC.
Cubalah!!confirm jadi punye,jangan takut!!
2 comments:
Looks delicious.. kalau rajin2 tue.. pos la satu.. ehehehe..
buleh je :p
Post a Comment